Tandem

Tandem

Haluatko toteuttaa unelmasi vapaasta pudotuksesta?

Kokenut hyppymestari huolehtii hypyn turvallisuudesta, sinä saat nauttia kyydistä! Tandemypyt hypätään pääsääntöisesti 3 - 4 km:n korkeudesta ja vapaapudotuksessa vauhtia kelataan karvan yli 200 km/h. Kiihtyvyys on ripeää, sillä nopeus saavutetaan kuudessa sekunnissa. Halutessasi hyppymestari myös kuvaa videon hypystä. Video hypystäsi editoidaan ja saat ladata sen itsellesi, ja laittaa vaikkapa myös YouTubeen tai Facebookiin!

Tandemhyppy on helppo ja nopea tapa kokeilla laskuvarjohyppyä, siihen riittää että paikalle ilmestyy perusterve selväpäinen ihminen. Shoot in and out -aikaa kuluu kaksi tuntia.

Tandemhyppyjä hypätään huhtikuusta lokakuuhun. Kesän parhaat viikonloput varataan jo hyvissäajoin etukäteen joten varaus kannattaa tehdä ajoissa, jos haluat hypyn tietylle päivälle. Toki aina voit soittaa tai tulla paikanpäälle, ja kysyä milloin olisi seuraava mahdollisuus.

Varaa aika tandemhypylle! Varauksen yhteydessä voit maksaa vain ennakkomaksun (50 €), ja loput paikan päällä. Muista tutustua eri kuvausvaihtoehtoihin! Huomaathan, että tandemhypyn painoraja on 105 kg! Tsekkaathan toimitusehtomme täältä.

Varaa hyppy heti

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka varaan ajan tandemhypylle?

Varauksen yhteydessä täytät hyppääjän tiedot, valitset päivämäärän ja kellonajan kalenterista, ja maksat ennakkomaksun 50€. Puhelin-/sähköpostivarauksia teemme vain poikkeustapauksissa (esim. iso tandemporukka).

Kauanko hyppyyn menee aikaa?

Aikaa tandemhyppyyn tulee varata vähintään kaksi tuntia. Tämä pitää sisällään jo jonkinverran pelivaraa, ja 90% tapauksista tämä riittää varsin mainiosti. Huomaathan myös, että varaamasi aika ei ole hyppyaikasi, vaan aika saapua paikalle. Aloitamme paperityöllä ja maakoulutuksella. Tandemhyppy itsessään sisältää noin 13 minuutin lentomatkan ylös, noin minuutin vapaapudotuksen, ja noin 8 minuutin varjonvarassa lentelyn.

Joskus saatamme joutua odottamaan sään parantumista, ja silloin 2h ei riitä. Päivän suunnittelussa kannattaa olla joustoa.

Kuinka monta hyppääjää menee kerralla?

Jokainen tandemasiakas hyppää aina tandemhyppymestarin kanssa. Kaksi kaverusta, jotka eivät ole koskaan hypänneet, eivät voi mennä saman laskuvarjon alle. Yksi tandempari hyppää ulos koneesta, ja toinen tandempari hyppää perässä muutaman sekunnin kuluttua. Koneeseemme mahtuu kerrallaan 2-4 tandemparia ja 1 prostuff-kuvaaja (5-14 hyppääjää). Se, kuinka monta ihmistä pääsee kerralla tandemille riippuu myös siitä kuinka monta tandemhyppymestaria meillä on sillä hetkellä paikalla. Varaus kannattaa tehdä ajoissa, jos ryhmä on suuri.

Miltä vapaapudotus tuntuu?

Se tuntuu siltä kuin lentäisi! Ne ketkä tämän on tunteneet, eivät osaa kuvailla sitä fiilistä, ja ne ketkä tätä ei ole kokeilleet, eivät tule koskaan ymmärtämään. Tule kokeilemaan! Alaspäin mennään 200km/h.

Miten minun kannattaa pukeutua?

Pitkät housut, pitkähihainen paita ja lenkkarit jalkaan. Ylhäällä on ehdottomasti kylmempää kuin maassa. Kun ovi avataan ylhäällä, tulet tuntemaan kylmän ilman mutta parin sekunnin päästä adrenaliini alkaa pitää sinut lämpimänä. Et tunne vapaassa pudotuksessa kylmyyttä, vain puhdasta mahtavuutta!

Onko laskeutuminen kova?

Laskeudumme tuulta kohti, eli mitä kovempi tuuli, sitä hitaampi laskeutuminen. Tandemhypyllä sinun tulee nostaa jalkojasi laskeutumisen aikana, ja tandemhyppymestari ottaa ensimmäisenä maan vastaan, sinä voit vain pehmeästi laskea jalkasi lopuksi maahan. Lähes kaikki laskeutumiset on pehmeitä askelluksia maahan.

Mitä jos laskuvarjo ei aukea?

Lain mukaan jokainen tandemlaskuvarjo pitää sisällään päävarjon ja varavarjon. Päävarjo on pakattu siihen tehtävään koulutetun, erityisen tandempakkaajan toimesta. Varavarjo on pakattu ja tarkastettu kuuden kuukauden välein erityisen laskuvarjotarkastajan toimesta. Jos tutustut laskuvarjon toimintaperiaatteisiin ymmärrät, että laskuvarjo ei yksinkertaisesti vain voi olla aukeamatta, ja inhimillisten virheiden mahdollisuus on kokolailla poistettu tietyn pakkaussysteemin avulla. Tämän lisäksi, jokaisessa tandemvarjokokonaisuudessa on automaattilaukaisin, mini-tietokone, joka laskee putoamisnopeuden ja korkeuden, ja avaa varavarjon esimerkiksi tapauksessa, että sitä ei ole avattu hyppymestarin toimesta.

Onko tandemhyppy siis turvallista?

Tandemhyppääminen on todella turvallista. Laskuvarjohyppääminen ylipäätään on hyvin säännelty urheilulaji, ja ihmiset sen parissa varsin turvallisuusorientoituneita. Laskuvarjohyppääjän tulee aina noudattaa sääntöjä.

Sisältyykö lahjakorttiini kuvaus?

Meillä on monenlaisia eri lahjakortteja, ja jos lahjakortissasi ei mainita kuvausta, se ei siihen silloin sisälly. Kuvauksen saa kuitenkin ostettua myös erikseen. Kuvaus kannattaa varata jo hyppyajan varauksen yhteydessä, mutta se maksetaan vasta paikanpäällä.

Mitä eri kuvausvaihtoehdot sisältävät?

Videokuvaus kuvataan yleensä hyppymestarin ranteeseen kiinnitetyllä GoPro-kameralla tai ulkopuolisen kuvaajan toimesta. Valmis video sisältää hyppykokemuksesi alun lähtöjännityksestä, vapaapudotuksen kautta takaisin maan kamaralle. Vaihtoehtoisesti GoPro-kamera voidaan säätää ottamaan still-kuvia, jos et niin videosta välitä.

ProStuff-kuvauksessa tandemparin mukaan lähtee kolmas hyppääjä, joka myös kuvaa videota GoPro-kameralla, sekä ottaa still-kuvia kypärään kiinnitetyllä digijärkkärillä. Tuloksena on kahden GoPron materiaalista editoitu video, sekä korkealaatuiset still-kuvat. Video/kuvat toimitetaan viikon kuluessa hypystä linkkinä sähköpostiisi, josta saat ne ladattua omalle koneelleesi ja jaettua ystävillesi.

Haluan ostaa tandemhypyn lahjaksi. Kuinka minun kannattaa toimia?

Suosittelemme, että tilaat lahjakortin. Lahjakortit maksetaan heti tilauksen yhteydessä, ja kortti tulee postissa parin päivän sisällä. Lahjakorttiin sisältyy aina videokuvaus, ja halutessasi voit ostaa siihen myös ProStuff-kuvauksen.

Kuinka maksan loppusumman hypystä?

Loppusumma maksetaan paikan päällä, meillä käy kaikki yleisimmät pankki- ja luottokortit, käteinen, sporttipassi sekä Smartum-liikuntasetelit ja Smartum-kortti.

Onko tilaus mennyt läpi?

Kaikista varauksista tulee sähköpostiin automaattinen kuittaus.

Onko terveydentilani riittävä?

Asiakkaan tulee olla 100% selvinpäin, sielun ja ruumiin voimissa, perusterve ja yli 15 vuotias. Painoraja on 105kg. Jos olet yli 60 vuotta tai sinulla on alle vuoden vanha luunmurtuma, tarvitset lääkärintodistuksen. Tsekkaa terveydentilavaatimukset ja ohjeet tutkivalle lääkärille tästä.

Toteutuuko hyppy varmasti?

Jos olet varannut hypyn kuukauden tai parin päähän, emme voi luvata että se varmasti onnistuu. Lajimme on kaikessa mahtavuudessaan varsin hektinen ja monesta asiasta riippuvainen. Yleensä homma toimii varsin sulavasti ja kaikki menee niinkuin Strömsössä, mutta joskus tuntuu että meillä on pelikaani turbiinissa. Aina lähdetään kuitenkin siitä, että tämä turbiini kuitenkin vinkuu rattoisasti, ihan jokaisena päivänä! Olemma aina yhteydessä asiakkaaseen mahdollisimman hyvissä ajoin, jos hyppyä tulee jostain syystä siirtää.

Mitä jos hyppypäivänä onkin huono sää?

Emme hyppää jos sataa, tuulee liikaa, tai on aivan liian pilvistä. Ilmoitamme aina mahdollisimman ajoissa, viimeistään kahta tuntia ennen varattua aikaa, jos hyppy ei onnistu säiden takia. Joskus tätä on mahdoton tietää etukäteen, ja voi olla että joku tulee paikalle jopa turhaan. Meilläkään ei ole kristallipalloa, mutta jos sinulla on, niin me olemme kiinnostuneita. Maksamme siitä kyllä. Isosti.

Mitä jos minun pitääkin siirtää hypyn ajankohtaa?

Se on meille OK, kunhan teet sen vähintään viittä vuorokautta ennen. Sovitaan uusi aika, ja ennakkomaksusi jää odottamaan hyppyäsi. Jos joudut siirtämään hypyn sairastumisen takia alle 5 vuorokautta ennen, sinun tulee toimittaa meille lääkärintodistus sairastumisestasi.

Mitä jos hyppyaikaa pitää siirtää huonon sään takia, eikä mikään muu aika käy minulle?

Hyppy on mahdollista myös peruuttaa kokonaan, mutta toimitusehtojemme mukaisesti pidätämme aina varausmaksun (50€). Sen saa takaisin vain lääkärintodistusta vastaan. Jos hypyn haluaa perua omalta osalta, sen voi vaihtaa lahjakorttiin ja antaa jollekulle toiselle. Olemme kaiken tällaisen extrasäädön kanssa varsin joustavia.

Voinko ottaa oman GoPro-kamerani mukaan hypylle?

Valitettavasti et voi. Kaikilta laskuvarjohyppääjiltä vaaditaan kohtalaisen suuri laskuvarjohyppykokemus, ennen kuin minkäänlaisen kameran voi ottaa hypylle mukaan. Tandemhyppyasiakkaalla ei saa olla missään tilanteissa omaa kameraa hypyllä mukana. Tämä koskee myös muita elektronisia hilavitkuttimia, jotka tulee vaatteiden ulkopuolelle.

Hyppy jännittää, mitä pitää huomioida?

Ei paniikkia! Ennen hyppyä hyppy käydään läpi vaihe vaiheelta hyppymestarin kanssa. Hän näyttää sinulle, millaisessa asennossa sinun tulee olla, ja harjoittelet sitä jo maassa. Hyppymestarimme ovat kokeneita konkareita, ja kunhan pääset koulutuksen alkuun, huomaat että jännittäminen on turhaa. Tulet kokemaan yhden elämäsi hienoimmista asioista! Pieni jännitys kuuluu asiaan, ja se on osa lajin huumaa. Ei rohkea ole sellainen joka ei pelkää, vaan sellainen joka uskaltaa silloinkin kun pelkää!

Ohjeita hyppypäivää varten

Mihin tulla?

SkyXperience operoi pääasiassa Kiikalan lentokentällä, mutta maisemalentoja voidaan järjestää Kiikalan lisäksi myös Pyhtään Redstonen lentokentällä.

Kiikala: Lentokentän osoite on Oinasjärventie 515, Kiikala, Salo. Oinasjärventieltä lentokentälle käännytään kyltin 'lentokeskus' kohdalta. Tandemhypyt hypätään Kiikalassa.

Pyhtää: Pääsy lentokentälle Kirkkotien kautta. Lentokentän osoite on Lentokenttä 49270, Pyttis kyrkby.

Hyppääjä

Valitse yllesi asu, jossa voisit lähteä hyppypäivänä ulkoilemaan tai lenkille. Perusfarkutkin ovat ok, verryttelyasu parempi. Ilma neljässä kilometrissä on yleensä n. 20 astetta kylmempää kuin maan pinnalla, jos olet kovin viluinen tyyppi niin varaa mukaasi vaikka kerrasto. Michelin-ukoksi ei kannata itseään topata, mutta ota lämpötila huomioon, kun suunnittelet mitä laitat päällesi. Jalkaan kannattaa laittaa lenkkarit tms. jotka pysyy kovassa vauhdissa mukana!

Promilleraja on nolla, eikä tästä ole olemassa poikkeuksia. Epäselvissä tapauksissa hyppääjät puhallutetaan. Jos promilleja löytyy, hyppy perutaan, eikä SkyXperiencellä ole takaisinmaksuvelvoitetta. Sama pätee, jos hyppääjä on antanut itsestään tai hyppykunnostaan virheellistä tai epäuskottavaa tietoa.

Ajoitus

Saavu hyppypaikalle valitsemanasi ajankohtana, älä myöhästy. Kaikkinensa koulutukseen ja hyppyyn tulee varata aikaa noin kaksi tuntia.

Oma kamera

Asiakkaan ei ole mahdollista ottaa hypylle mukaansa omaa kameraa, esimerkiksi GoPro. Tämä on turvallisuuskysymys.

Sää hyppypäivänä

Hyppy kolmesta kilometristä vaatii kohtuullista säätä. Nyrkkisäännön mukaan hyppy on mahdollinen, jos taivaasta näkyy yli puolet ja tuuli on alle 10 m/s. Mikäli hyppypäivän aamuna näyttää siltä, ettei hyppyä päästä missään tapauksessa suorittamaan, olemme sinuun yhteydessä puhelimitse. Pyrimme tekemään tämän mahdollisimman hyvissä ajoin, jo edellisenä päivänä mikäli mahdollista. Usein kuitenkin sään näkee vasta samana päivänä, ja toisinaan voi käydä niinkin että hyppy joudutaan perumaan vasta paikan päällä. Jos hyppy joudutaan siirtämään, tämä pyritään aina tekemään viimeistään 2 tuntia ennen varausaikaa.

Kaverit ja oleskelu

Koirat on pidettävä kytkettynä eikä laskeutumisalueelle saa mennä laskuvarjojen ollessa ilmassa. Toimipisteellä aluetta on rajattu vain laskuvarjohyppääjien käyttöön, mikä kannattaa huomioida ohjeistaessa ystäviä paikalle tulemisessa.

Näillä nuoteilla selviät hommassa alkuun. Mikäli sinulla tulee vielä kysyttävää, tsekkaa yhteystiedot ja lähetä sähköpostia tai soita.

Terveydentilavaatimukset tandemhypylle

Tullessasi paikalle, täytätte mm. oheisen terveydentilakyselyn. Tsekkaas sen sisältö jo nyt, tuletko läpäisemään rasti ruutuun -tehtävän? Jos vastaat tämän terveydentilakyselyn johonkin kohtaan "kyllä" tai "en tiedä", tai olet yli 60 vuotias, tarvitset lääkärintodistuksen hyppykelpoisuudestasi. Ohjeet tutkivalle lääkärille löydät oheisesta linkistä

Terveydentilakysely

Ohjeet tutkivalle lääkärille (tulosta mukaan mennessäsi lääkärille)